Menu

Uhorkový šalát

Uhorkový šalát s morskými riasami

Skvelý japonský šalát, ktorý zvládne každý. Je jednoduchý na prípravu, ale nenechajte sa zmýliť, chutí skvelo. Zo šalátovej uhorky odstránime semienka a pokrájame ju na menšie šikmé kúsky. Tie trochu osolíme, aby zmäkli a stratili prípadnú horkosť. Po cca 10 min slanú šťávu vylejeme. Morské riasy kombu, alebo wakame pripravíme podľa návodu. Ak ide o sušené riasy, treba ich na pár minut zaliať vriacou vodou a nechať zmäknúť, podobne ako sušené huby. Ak používame solené, prípadne čerstvé riasy, je nutné riasy premyť a následne ich blanšírovať. 3 minúty riasy varíme jemným klokočom, vodu odcedíme a následne zalejeme ľadovou vodou. Pozor riasy nevarte prudko, inak budú mať horkú chuť. Riasy pokrájame na prúžky a namočíme do zálievky. Posypeme opraženými sézamovými semienkami.

Na zálievku použijeme buď hotový dresing Yamasa, alebo si ju vyrobíme z 1dielu mirin, 0,5 dielu ryžového octu a trochu cukru. Môžete pridať pár kvapiek sezamového oleja.

Mirin je dochucovadlo, lahodné sladkasté, vyrobené z ryžového vína, zázvoru a zelených japonských sliviek. Obyčajne ho stačí zmiešať s cukrom a trochou ryžového octu a fantastická univerzálna zálievka na šalát je hotová. HappyWok

Pridajte si do košíka:

Wakame Konbu Dashi Bonito Mirin dochucovadlo Ryžový ocot Sesame oil Hnedý cukor

 

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat